ŽENA JE NAPRAVILA OVU SMJESU I NANIJELA ISPOD PAZUHA: Dlačice su nestale ZAUVIJEK!

Mnoge žene imaju problem sa dlačicama ispod ruku…
Lasersko uklanjanje je sve češći izbor žena, ali dame koje još uvijek nisu rađale ne bi trebalo da se podvrgavaju ovom tretmanu. Zato se okrenite prirodnom rješenju – sve što vam treba da biste zauvijek uklonili dlačice ispod pazuha jesu limunov sok i šećer.

Recept nam dolazi iz Azije, gdje su ga skoro sve žene bar jednom upotrebile, a potrebno je nekoliko tretmana da bi se dolačice potpuno uklonile.

Sastojci: 2 kašike limunovog soka i kašika šećera.

Sve što treba da uradite jeste da pomiješate ova dva sastojka i nanesete na čistu kožu ispod ruku. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, pa uklonite suhom, pamučnom, čistom krpom. Nemojte odmah ići na tuširanje ili prskati dezodorans, kako bi limun što duže djelovao; zato je možda najbolje da tretman obavljate pred spavanje.

SAVJET PLUS

Da li vam se nekada desilo da samo pola sata nakon brijanja nogu osjetite bockanje na pojedinim mjestima, pa morate cijelu proceduru ponoviti?

Naime, ovo se događa jer većina žena ne poštuje pravila prilikom brijanja.

PILING

Većina žena ne obraća pažnju na važnost pilinga, a osim toga većina radi piling pod tušem i odmah nakon toga krenu sa brijanjem nogu.

Ukoliko ovako radite, najčešće će vam doći do iritacije kože, a i veći je rizik od posjekotina.

Piling bi trebali da radite dan prije brijanja da bi se izbjegla mogućnost stvaranja uraslih dlaka.

BRIJANJE U KADI

Većina žena voli da brijanje obavlja u kadi, ali ta varijanta je dozvoljena samo ako se to uradi nakon 2-3 minute boravka u kadi.

Ne preporučuje se da se brijanje obavlja poslije 20-tak minuta u kadi, jer se nakon toliko vremena u vodi koža nabora i time se spriječava savršeno brijanje nogu.

VRIJEME BRIJANJA

Većina se brije ujutru, a trebalo bi uveče. Tako će vaše noge biti glatkije, jer će “otekline” splasnuti i dlake će se vratiti u folikule.

Prve poteze uvijek pravite u smjeru rasta dlake da ih skratite, a zatim povucite u suprotnom smijeru. A ako imate osjetljivu kožu ne mijenjajte smjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *